Wednesday, January 19, 2011

Neuvolan terveiset

Unehtu näköjään ne ihan kokonaan tänne kirjottaa ylös. No siis käytiin, mitattiin ja rokotettiin.

Ensin otettiin mitat tytöstä ja onpa taas kasvanu! nyt oli painoa jo 6,1kg ja pituuttakin jo 59cm. Päänympäryskin otettiin, mutten taas muista sitä. Hyvin oli sekin kuitenkin kasvanu.
Käyriä pällisteltiin kanssa. Paino käyrä menee vähän keskivertoa ylempänä ja pituus sitten hippasen alla, eli tanakka täti! Ja kyllähän sen noista ballerinanreisistä huomaa, hyvin on poimutettu. :D Leukojakin on vielä kaksi, eikä näytä siltä, että siitä toisesta ihan heti luovuttaisiin.

Mittauksien jälkeen oli vuorossa rokotukset, kaksi piikkiä tuli, molempiin reisiin. Piikeistä löytyi vastustusta kurkkumätään, jäykkäkouristukseen, hinkuyskään, polioon, hemofilukseen ja pneumokokkiin. Toisessa piikissä oli vastustusta korvatulehdukselle.
Mua jännitti aika paljon, että miten reagoin rokotuksiin, kun ainakin sen verikokeen ottaminen sairaalassa teki tosi hallaa ja kyyneleet vaan vuoti silmistä, vaikka kuinka koitin olla urheena ja niitä estellä. Tällä kertaa ei itkeny äippä eikä juuri tyttökään. Isin sylissä oltiin kun rokotukset laitettiin ja parku kyllä pääsi molemmista, mutta ei tarvittu äitin lohtutissiä vaan isin halit ja hellyys riitti. 
Seuraava piikityskerta onkin sitten 5kk ikäsenä, joten vielä hetki aikaa siihen.

Nyt lähden nauttimaan siitä, että tyllerö nukkuu taas ihan itsekseen, ainakin vielä toistaiseksi!

2 comments:

  1. Emilki saa torstaina ekat rokotukset ja painokin katsotaan. Oon aika varma että on yli 6kg, pituudesta paha mennä sanomaan! Viimeksi oli jotain 57cm.. Isona noi pojat tuppaa vissiin kasvamaan, hurja! Saan siitä kohta semmosen puntin. Olen nimennyt hänet Pullervo Kososeksi, joskin lupasin jättää lempinimen käytön vauvavuoden jälkeen taa. :D Ei mahtais teininä arvostaa enää. ;)

    ReplyDelete
  2. :-D joo voi olla että "ballerinareidet"kin jää historiaan jossain vaiheessa tai sitten toinen meidän lemppari "Jabba the Hut"!

    ReplyDelete