Thursday, March 25, 2010

Ensimäinen neuvola käynti

9+2

Eka neuvola käynti siis takana päin. Kätilö jonka kanssa juteltiin oli tosi mukava ja puhui onneksi hyvää englantia. Hyvällä huumorilla oltiin siis liikentessä.
Harmiksi tosin täällä ei vielä näin aikaisin kuunnella sydänääniä tai mitään muutakaan, koska ei uskota, että ne kuuluisi. Kyllä saattaa kuulua, ihan vaan tiedoksesi Ruotsi!

Seuraava aika varattiinkin sitten kuukauden päähän, mikä on käsittääkseni se aika, jolloin ultraillaan sitten. Tai no viikon 18 tienoilla tämä tapahtuu ja sydänäänet myös, jos asian oikein ymmärsin.

Saatiin muutama lappunenkin mukaan, lähinnä syömisestä ja sitten raskauden ajan seuloista jos sellaista tarvitsee. Toistaseksi en vielä siitä ruoka lappusesta bongannut mitään, että mitä ei sais syödä ja mitä saa, mikä on vähän omituista. Oli vaan ihan järjetön vuori ruokaa mikä pitäis mahduttaa! Vähintään 6 palaa leipää päivässä ja 2-3 lämmintä ateriaa! Huh huh! Taitais olla aika tuhdissa kunnossa loppumetreillä jos kaiken ton söis.
Kaiken kaikkiaan kyllä ihan positiivinen kokemus, kun en siltä kovin kummosia odottanut. Ehkä jos on rahaa voitais käydä yksityisellä ultrassa ja kattomassa jos sydänäänet löytyis :)

3 comments:

 1. Olipa kiva lukea siun ekasta neuvolakäynnistä! Toivottavasti kaikki menee hyvin"
  t. Atia amoriineista :)

  ReplyDelete
 2. Amoriinilainen Sunflower78 vierailulla... Kiva lukea sun odotuksesta =)!
  Ainakin makeutusaineista Sakariini ja Syklamaatti on kiellettyjen listalla. Aspartaamia ja Sukraloosia saa käyttää...

  ReplyDelete
 3. Onnea ekasta neuvolakäynnistä mut sen verran pitää kommentoida, ettei niitä Suomessakaan kuunnella noin aikaisin, johtuen siitä ettei ne yleensä kuulu ja silloin odottaja turhaan itseään stressaa. Toki jos neuvolatäti on tosi muksa niin sitten saattaa pyynnöstä yrittää. Mutta siis onnea odotukseen, kyllä ne sydänäänet kuuluu sitten ens kerralla :)

  - Kurmeli amoista

  ReplyDelete